3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi Hazırlıkları Devam Ediyor

"3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi Hazırlıkları Devam Ediyor"

04 Ağustos 2021

BD Sayı: 2021/12

Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi 05-06 Kasım 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Kongre hazırlıkları hakkında bilgi veren Kongre Düzenleme Kurulu ve TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, “Yaklaşık iki yıldır dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle ilkini 2017 yılında Ankara’da ve ikincisini 2019 yılında İzmir’de düzenlendiğimiz Kongre’nin üçüncüsünü çevrimiçi (online) olarak gerçekleştireceğiz. İlk iki kongrede olduğu gibi bu kez de gerek yurtiçinden ve gerekse yurtdışından çeşitli bilim alanlarındaki uzman ve akademisyenler ile tarım ve gıda etiğini konuşacağız. Ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz tarım ve gıda etiği disiplininin düşünsel birikimine ve literatürüne katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.

Kongre hazırlıklarının hızla devam ettiğini dile getiren Prof. Taluğ, “Kongreye ulusal ve uluslararası pek çok konuşmacı katılacak. Kongre iki dilde düzenlendiği ve çok sayıda yabancı konuşmacı olduğu için simultane çeviri yapılacak. Her kongrede ilginin biraz daha arttığına memnuniyetle tanık oluyoruz.  İki günlük programın yoğun olacağı şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle iki gün boyunca Kongre’nin oturumlarını ve sunumlarını paralel Zoom odalarında gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kongre katılımcıları/konuşmacıları hakkında bilgi veren Prof. Taluğ, “Dünya yeni bir tarım ve gıda sisteminin arayışı içinde. Bu alanda önemli çalışmaları olan ve yeni politika önerileri ile gündemi oluşturan kurumlardan EurSAFE’in Başkanı Prof. Kate Millar ve önceki Başkanı Prof. Matthias Kaiser; IPES-Food’un etkin üyelerinden Prof. Molly Anderson; Wageningen Üniversitesi’nden Prof. Bart Gremmen Kongre’ye çağrılı konuşmacı olarak katılacaklar. Alanın duayen bilim insanlarından ve önemli teorisyenlerinden Prof. Paul Thompson ve Prof. Robert Zimdahl Kongre’de birer konuşma yapacaklar. Burada tüm değerli uluslararası katılımcıları saymam mümkün değil, ama ülkemizin saygın bilim insanlarının da katkılarıyla bilimsel anlamda dünya çapında bir kongre olacağını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.targetcongress.org web sitesinden ulaşılabileceğini belirten Prof. Taluğ, “Kongre Çağrı Metni’nde de ifade ettiğimiz gibi, ‘Tarım ve gıda sistemi insanın, toplumun ve doğanın esenliğinin anahtarıdır’. Bu sistemin değer sorunları üzerinde düşünen herkesi 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’ne katılmaya ve bilim ile etiği birlikte sahiplenen yeni bir tarım ve gıda sisteminin yaratılmasına katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Tarım ve Gıda Sistemlerinde yeni dönem etiğin yükseliş dönemi olacaktır” dedi.

Kongre Başkanı Prof. Taluğ sözlerini bildiri özeti son gönderim tarihinin 16 Ağustos 2021 olduğunu hatırlatarak tamamladı.